Anti tekenband

 

 

 

Ik heb een aantal cliënten gehad die zweerden bij de Em-keramische anti tekenband. Een dierenarts vertelde me zelfs dat in een perfecte wereld haar cliënt ze al jaren geleden zou hebben verkocht, maar gezien het feit dat ze ze zelden op voorraad hebben en ze daar vandaan komen, zijn ze nog steeds behoorlijk voordelig. Ze zijn er in 4 verschillende maten, ontworpen voor zowel honden als histamineahua’s (edar chips die fungeren als een natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen teken). Ze zijn mooi gemaakt, geurvrij en hebben een langdurige, multi-inzetbare, melkachtige afwerking.

Ze bevatten:

Tekenbacteriën: We hebben allemaal wel eens een bobbelige, waterige neus, toch? Ik heb er ook een en hoewel mijn neus misschien betekent dat ik teekvrij ben, is die van mijn broer bijzonder vaak bezweken. Maar helaas zijn teken niet alleen bacteriën, ze zijn ook parasieten, die zich tot enkele dagen voeden van een gastheer, waardoor ontstekingen van de huid ontstaan en problemen zoals koorts, verlies van eetlust, onder andere.

Tekenbeten: Hoe komt een hond aan een teek? Nou er zijn een aantal manieren. Vlooien, luizen, herten- en vele soorten teken, zelfs muggen zijn in staat teken in huis te brengen. De teek die vaak de grootste bedreiging vormt voor honden en andere dieren is de bruine hondenteek. De vlooientek is heel gemakkelijk uit uw hond te halen, waardoor hij een uitstekend middel is om ziekten over te brengen. De bruine hondenteek is zo groot dat hij tot wel drie dagen ziektes kan overbrengen en daadwerkelijk zieke organismen zoals de ziekte van Lyme bij zich kan dragen. Hij is zo vervelend dat het verwijderen van een teek uit de gastheer belangrijk is voor het behoud van de gezondheid van de hond.

De kans is vrij groot dat uw hond op een bepaald moment in zijn leven een teek oploopt. Hoewel het onmogelijk is om de mogelijkheid helemaal “uit te sluiten”, zijn er wel enigszins drastische maatregelen die u kunt nemen om de kans op blootstelling aan teken te verkleinen. Deze maatregelen omvatten:

Er zijn veel effectieve afweermiddelen tegen teken. Enkele van de meer populaire producten zijn DE Helaas tekenwerende middelen, Dips, itely en het hoofdbestanddeel zilver. Ze werken door zich te hechten aan de plastic of rubberen bevestiging van de teek, waardoor deze zich niet aan de huid kan hechten. Als de teek is verwijderd, wordt de plaats waar de teek zat schoongespoeld en krijgt de hond een speciaal plaatselijk geneesmiddel om de teek af te weren. Andere preventieve maatregelen zijn bijvoorbeeld hondenhalsbanden die de chemische stof methopreen bevatten. Dit bindt zich chemisch aan de huid van de teek om te voorkomen dat hij zich aan de gastheer hecht.

Na het verwijderen van de teek wordt de beet schoongemaakt en worden aanwijzingen gegeven om de teek niet terug te laten komen. In sommige gevallen wordt een vaccinatie voor honden aanbevolen.

Gewone afweermiddelen tegen honden teken

Als u uw hond naar een bekend tekengebied brengt, laat hem dan niet met eekhoorns of andere honden spelen totdat u een tekenwerend middel hebt gebruikt om blootstelling aan de teek te voorkomen.

Enkele van de meest gebruikte tekenwerende middelen zijn Dalmatische Fever of Rhus Toxins en deze werken zeer doeltreffend op een hond.

Wat als u denkt dat uw hond door een teek is gebeten en u niet weet wat u moet doen?

Als uw hond in normale gezondheid lijkt te verkeren, ga dan eerst met hem naar de dierenarts voor een volledige checkup. Als de hond ziektesymptomen vertoont, laat hem dan eerst onderzoeken door uw dierenarts en ga dan op zoek naar de juiste behandeling.

Omdat de ziekte van Lyme bij honden zo veel voorkomt en zo moeilijk te voorkomen is, is het belangrijk om goed voor uw huisdier te zorgen. Dit houdt onder meer in dat de temperatuur van de hond ongeveer drie keer per dag moet worden gemeten, en dat er routinematig moet worden gecontroleerd. Als u nog vragen heeft over hoe u de temperatuur van uw hond moet opnemen, kunt u die aan uw dierenarts stellen.

lees meer: