Uitvaartcentrum Apeldoorn

 

 

 

Bovendien, bijvoorbeeld als u uw wensen kort na uw overlijden kenbaar heeft gemaakt, kan het nodig zijn dat wij een begrafenisplan moeten regelen en opstellen zodat u de juiste regelingen treft voor uw uitvaartdienst en begrafenis. Er zijn ook administratieve kosten, zoals de registratie van uw wensen bij de autoriteiten. En als u kiest voor een kleinere crematiedienst, kan dat natuurlijk duurder zijn dan een crematiedienst met volledige dienstverlening. Dertien voorwaarden waarvan u op de hoogte moet zijn Als u hebt gekozen om dierbaren in uw plannen op te nemen, moeten zij allemaal aanwezig zijn voor de uitvaart. Het is van essentieel belang dat zij schriftelijke toestemming van u krijgen, en er zal een ontvangstbewijs nodig zijn voor elke gift die u hebt gegeven. En er zal iemand moeten zijn die de administratie van uw dierbaren bijhoudt, en verantwoordelijk is voor alle geldovermakingen. Zult u het uzelf nooit vergeven? Mensen zullen een financiële gift vaak wegschrijven of weggeven, omdat ze denken dat het eenmalig is. Ze denken waarschijnlijk dat het bij nader inzien geen blijvend effect op hun leven zal hebben. Maar er is geen reden om dat te denken. Zij nemen de mogelijkheid van meer problemen op zich. Stelt u zich eens voor dat u hoopt dat het leven goed komt en dat er een week later iemand bij u aan de deur staat met een bruine enveloppe vol geld. Hoe zou u zich daarover voelen? Dezelfde gevoelens zullen naar boven komen als de persoon aan wie je je geld hebt gegeven, overlijdt. Als je het geeft om iemand te helpen die financieel niet in staat is zijn geld te beheren, is dat geld nu van jou. Is het juist dat u de last van uw schulden op iemand anders afwentelt? Moet u garanderen dat de persoon aan wie u uw geld geeft, uw geld op lange termijn niet hoeft terug te betalen? Zou u zich schuldig voelen dat u het in handen heeft gegeven van iemand die niet de kwalificaties en de bekwaamheid heeft om ermee om te gaan? Hoe meer mensen u verantwoordelijk stelt, ook uw naasten, hoe sterker het zal zijn. Wilt u zich door iemand anders laten vervangen? In het contract of de voorwaarden van uw huurovereenkomst staat dat u een vervanger moet laten aanstellen. In de moderne samenleving voelen mensen met een goede achtergrond zich totaal gedevalueerd als zij worden vervangen door iemand met minder ervaring. Zo zult u veel protestanten vinden die weinig anders over het katholicisme hebben geleerd totdat iemand hen in een presbyteriaan inwijdt. Hier is een ander voorbeeld: een vrouw vertelt u dat haar dokter haar doorverwijzing naar het katholieke ziekenhuis weigerde wegens haar lage inkomen. Als deze vrouw u nu vertelt dat iemand heeft gestolen van de school van haar zoon en dat zij alles doet wat in haar vermogen ligt om te helpen, dan zou u haar wel serieus moeten nemen. Dat maakt het voor haar na verloop van tijd gemakkelijk om te verdwijnen. Ze heeft je een lesje geleerd over de waarde van armoede als motivator. Ben je goede vrienden met je huis en tuin? In onze cultuur worden mensen die in een zeer hechte en liefdevolle relatie samenleven bijna altijd “bonded” genoemd. Het woord “bonding” komt van het Latijnse “baud”. Een band is een sterke emotionele verbondenheid. Zij kan tot uiting komen in afspraken, of in het delen van heilige voorwerpen zoals een grafsteen. Maar het kan ook het soort overeenkomst omvatten dat op TV besproken kan worden – “We houden allemaal van onze tuin,” of “De tuin ziet er prachtig uit vandaag.” Het kan tot uitdrukking komen in het plezier van het samenzijn. In het algemeen worden mensen die een band hebben met een plaats zo genoemd. Van een persoon of familie die een band heeft met alle plaatsen wordt gezegd dat hij of zij een Nieuw-Zeelandse is. Het woord “Nieuw Zeeland” heeft een speciale betekenis. Het verbindt veel verschillende stijlen van mensen en culturen. Met een mogelijkheid tot exploratie in een zachtjes veranderende wereld levende cel en leven-gevende omgeving heeft een ongelooflijke natuurlijke diversiteit voortgebracht. In Nieuw-Zeeland noemen we de plaats vaak “het land van mogelijkheden”. We dragen het woord omdat het betekent dat het leven deze verbazingwekkende diversiteit als een toevluchtsoord voor mensen met een brede gevoeligheid voor elkaar heeft ingericht. Het betekent dat de opportuniteitskosten om met het vliegtuig in de hoofdstad of met de auto in de voorsteden aan te komen, in dezelfde mand vallen als de kosten om een gemakkelijkere manier te vinden om van de top naar de bodem van de Paaseilanden te komen. Veel Nieuw-Zeelanders voelen deze bitterheid – een gevoel van achtergelaten zijn. Het is heel goed mogelijk dat u uw huis en tuin hebt achtergelaten voor het grotere voordeel van miljardeninvesteringen in land en ruimte. U hebt misschien een hoge prijs betaald voor een geïmporteerde auto en veel betaald voor een huis dat op uw land staat. Maar u hebt veel meer ingeleverd of opportuniteitskosten gemaakt dan waar u vroeger woonde. Het spel kan zeker veranderen. Een deel van uw waardering van de plaats en de mensen zal afhangen van waar u bent geweest. Dat kan van de ene dag op de andere veranderen, afhankelijk van wat u hebt bereikt. Er kunnen en zullen verliezers zijn in Nieuw-Zeeland. Er is die uniciteit.

lees meer: