Coating vloeren Tilburg

 

Ben jij op zoek naar een stijlvol en goedkoop alternatief voor gietvloeren? Dan zijn coating vloeren wellicht wel een goed idee. Een coating vloer is geen echte vloer maar een slijtvaste beschermlaag. Deze laag geeft je bestaande vloer een strak en nieuw uiterlijk. Lees snel verder op er achter te komen wat de voor- en nadelen zijn van een vloercoating, de mogelijkheden en wat je betaald voor coating vloeren in Tilburg.

 

Voor- en nadelen coating vloeren

 

Er zitten verschillende voordelen aan een vloercoating. Doordat deze dunner zijn dan kunststof gietvloeren kun je deze vloercoating voor een lage prijs laten plaatsen. Je vloer krijgt een strakke uitstraling en lijkt op een echte gietvloer. Je kunt de vloer al binnen twee dagen laten plaatsen, waardoor je er sneller van kunt genieten dan van een gietvloer. Doordat de vloer naadloos is kun je deze zeer eenvoudig reinigen en ook is de vloercoating stofvrij, vloeistofdicht en slijtvast. Doordat een vloercoating minder dik is dan een gietvloer zijn deze niet bestand tegen zware mechanische belasting. Ook is de coating minder duurzaam doordat ze ongeveer 5 jaar bescherming bieden.

 

Mogelijkheden coating vloeren Tilburg

 

Er zijn verschillende soorten vloercoatings: epoxy, polyurethaan en acrylaat. In fabrieken en werkplaatsen wordt veel gebruikgemaakt van een vloer coating van epoxy. Dit materiaal is namelijk bestand tegen chemische verontreinigingen en zeer hard. Coatings van polyurethaan (PU) zijn iets zachter en flexibeler en bestand tegen UV straling. Deze coatings worden wel eens gebruikt op gietvloeren als anti-verkleuringsmiddel. PU-coatings zijn populair in woningen, kantoren en winkels. Doordat de coating licht verend en warm aanvoelt is deze comfortabel en ook voorkomt deze verkleuring. Acrylaat coating is niet geschikt voor woonruimtes omdat dit enkel een verf is op basis van acrylaat. Dit biedt onvoldoende bescherming.

 

Hoeveel kost een coating vloer?

 

De prijs van een nieuwe coating vloer hangt af van verschillende factoren. Voor een groter oppervlakte kun je vaak een lagere prijs per vierkante meter krijgen. Ook het type coating en de kleur die je kiest speelt een rol. Soms zijn er ook voorbereidende werken nodig voordat er begonnen kan worden met het aanbrengen van de vloer, zoals het schuren of reinigen van de ondergrond. Gemiddeld kun je uitgaan van een prijs tussen de €20 en €60 per vierkante meter. Het valt aan te raden om prijzen voor coating vloeren binnen Tilburg te vergelijken omdat de prijzen behoorlijk kunnen variëren van bedrijf tot bedrijf.