Lunchen in Utrecht

Als er een plek is waar het kan, dan is het wel in het altijd zeer sfeervolle Utrecht. Lunchen in Utrecht kun je op tal van verschillende plaatsen waardoor je in elk geval altijd een afwisselende lunch kunt gebruiken mocht je elke dag van plan zijn te lunchen in Utrecht. In de praktijk zie je vaak dat kantoorpersoneel tussen de middag ergens samen gaat lunchen in Utrecht. Heel gezellig en lekker, maar let je wel op je gezondheid en je kilo’s?

 

Visioenen van die uitsmijter en dat broodje kroket

Als we denken aan lunchen buiten de deur, dan zie je onwillekeurig toch visioenen van een uitsmijter, wat witte sneetjes brood en een verdwaalde kroket. Zou je elke dag lunchen in Utrecht en elke dag opnieuw een dergelijke lunch nemen, dan kun je er aan het einde van het jaar zeker van zijn dat de meeste kleding je niet meer zal passen. Daar doet het feit dat je wel steeds te voet naar het lunchcafé gaat niets aan af.

 

Zoek naar balans en neem ook eens een lunch van huis mee

Verstandiger is om lunchen in Utrecht iets te minderen. Neem tenminste twee keer per week een gezonde lunch van huis mee. Samen met je collega’s in de bedrijfskantine eten kan ook best gezellig zijn. En heb je nou het gevoel dat de kilo’s er al bij komen, dan kun je als je ergens gaat lunchen in Utrecht daar wel degelijk rekening mee houden. Neem bijvoorbeeld altijd fruit bij de lunch en laat witbrood staan en vraag naar volkorenbrood. Dit scheelt al aanzienlijk. Salade? Vraag of ze de dressing er apart bij serveren. Kun je zelf bepalen hoeveel je er op wilt doen en of je er überhaupt wel iets op wilt doen. Neem water in plaats van frisdrank en pas op met soep, dat niet altijd zo gezond is als je zou denken. Vraag naar de uitbater van het lunchcafé hoe hij denkt over een gezonde lunch en wat hij je aan kan bieden.

 

Af en toe zondigen mag, maar zoek naar balans

En natuurlijk is het niet verkeerd om af en toe toch die kroket eens te nemen, of die heerlijke uitsmijter. Dat moet gewoon kunnen. Als je maar meer balans in bouwt en bewuster luncht als je met collega’s de stad in gaat om samen wat te eten. En blijf ook vooral te voet gaan als je dan toch tussen de middag ergens gaat lunchen.