Logo ontwerpen Almere

Een eigen logo hebben is slim. Vooral als je een eigen bedrijf hebt kan dit een krachtig marketingmiddel zijn. Een logo geeft direct een eerste indruk aan je potentiële klanten. Door je logo ontwikkel je als bedrijf een bepaalde herkenbaarheid, dat als het een goed logo is, een herkenningspunt wordt voor je doelgroep.

 

Waarom is het hebben van een logo belangrijk

Wanneer je je eigen onderneming hebt wil je je onderscheiden van de rest van de bedrijven in jouw branche. Je wilt opvallen, herkenbaar zijn en een eigen unieke uitstraling hebben. Je wilt werken aan jouw eigen authentieke visuele identiteit. Je wilt dat als mensen online op Instagram aan het scrollen zijn en een foto zien dat ze zeggen: ‘Hey, ja, dat is dat ene bedrijf, je weet wel, met dat paarse logo’.Mensen zullen je beter onthouden en sneller aan je denken wanneer ze gebruik willen maken van jouw product of dienst. Branding zorgt voor een betere visibliteit en het hebben van een goed logo is hier onderdeel van.

 

Laat je Logo ontwerpen door een professional

Het ontwerpen van een logo is niet zomaar gedaan. Hier gaat veel tijd en energie inzitten. Je moet hier ook een grafische achtergrond in hebben. Zo maar iets in elkaar flansen heeft geen zin. Je wilt professionaliteit uitstralen. Je wilt betrouwbaarheid uitstralen. Je wilt een positieve uitstraling hebben. Het is uitermate belangrijk dat plagiaat te allen tijde wordt vermeden. Als je een ander logo of ontwerp mooi vindt kan je deze als voorbeeld aanhouden, maar een eigen ontwerp is enorm belangrijk. Een goed logo hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn. Denk bijvoorbeeld aan Coca-Cola. In principe is het enkel een rode achtergrond met witte letters. Maar herkenbaar is het wel. Streef naar een minimalistisch en overzichtelijk ontwerp. Wanneer je naar een logo ontwerper gaat is het belangrijk dat je zelf al een duidelijk idee hebt van wat je wilt. Geen zorgen, een goede ontwerper zal jouw gedachten prima in kaart kunnen brengen. Geef aan wat je wilt, welke kleuren, welke vormen. Geef ook vooral aan wat je niet wilt en wat je niet mooi wilt. Je kunt altijd ter inspiratie voorbeelden nemen van logo’s die je mooi vindt zodat de ontwerper een idee heeft van jouw verwachtingspatroon.

Ben je opzoek naar een logo ontwerper in Almere en omgeving, kijk dan ook eens op alldots.nl

Bij All Dots kun je op voorhand ook direct hun online portfolio bekijken, zo kan je zien hoe je logo ontwerpen Almere eruit ziet. Het prettige aan All Dots is dat ze graag werken met persoonlijke afspraken. Zo kan je samen het een en ander bespreken en uitschetsen. Van hieruit gaat de ontwerper aan de slag en zal je binnen 5 werkdagen een logo ontvangen.