Gezondheid werknemer

Als werknemer is het belangrijk om gezond te blijven. Toch kan dit wel lastig zijn, aangezien er steeds meer problemen op de loer liggen. Er kan gesteld worden dat er een interessante schifting gaande is. Vroeger was het zo dat veel werknemers zich fysiek onveilig voelden. Er was bijvoorbeeld een grote kans op bedrijfsongevallen, omdat de veiligheid in veel fabrieken te wensen overliet. Dit is tegenwoordig echter aangescherpt en nu zijn er veel veiligheidsvoorschriften waar bedrijven aan moeten voldoen. Tegenwoordig ligt het probleem meer in de psychische gezondheid werknemer. We leven echt in een jachtige maatschappij en een burn-out is echt een neoliberale ziekte. Hoe zorg je ervoor dat je als werknemer geen burn-out krijgt? Lees snel verder.

 

Mediteren

 

Het klinkt wellicht wat zweverig, maar mediteren is tegenwoordig meer sociaal geaccepteerd. Daar zijn dan ook grondige redenen voor. Er komt namelijk steeds meer wetenschappelijk bewijs naar voren waaruit blijkt dat meditatie erg goed is voor je geestelijke gemoedstoestand. Je krijgt er meer energie door, leert relativeren en er zijn nog veel meer voordelen. Het is dus ideale bezinning, zodat je even vrij kunt komen van de waan van de dag. Het voordeel is ook dat mediteren niet lang hoeft te duren. Je kunt het dus prima elke dag een paar minuten doen. Je gaat schrikken hoeveel voordelen dit met zich meebrengt.

 

Een leuke sfeer

 

Het is ook belangrijk om te werken in een leuke sfeer. Niet alleen is het belangrijk om enigszins leuk werk te doen, maar de sfeer moet natuurlijk ook een beetje goed zijn. Als je leuk werk hebt, maar je ergert je aan je collega’s. Dan wordt het natuurlijk lastig om nog plezier uit je werk te halen. Collega’s zijn namelijk degenen waar je een lange periode per dag mee zit opgezadeld. Vaak spreek je je collega’s vaker dan je eigen partner. Het verschil is: je eigen partner kies je, maar met je collega’s zit je over het algemeen gewoon opgescheept. Daar kun je dus weinig voldoening uit halen. Is er geen aangename sfeer op je huidige werk? Op de lange termijn kan dat resulteren in een burn-out. Probeer in die gevallen dan ook iets te doen aan je situatie. Je kunt bijvoorbeeld vragen of je overgeplaatst kunt worden. Of misschien moeten jullie samen eens aan teambuilding doen. Er zijn zeer veel mogelijkheden, maar blijf niet hangen!