Zorg op maat Tilburg

 

Zorg op maat is een vorm van thuiszorg. Thuiszorg bestaat uit het helpen met wassen, aankleden en het innemen van de medicijnen. Ook bestaat uit het wondverzorging en begeleiding bij ziekte en in de laatste levensfase. Zorg op maat in Tilburg is meer dan enkel het verzorgen en verplegen van iemand in de eigen woning. Het bestaat uit persoonlijke aandacht en hulp bij het leren omgaan met een ziekte. Er wordt naar je geluisterd en van alles aan gedaan om aan je wensen tegemoet te komen.

 

Zo lang mogelijk thuis wonen

 

Door zorg op maat in te huren wordt er voor gezorgd dat jij zo lang mogelijk op een prettige manier in je eigen huis kunt blijven wonen. De verpleger helpt niet alleen bij praktische zaken, zoals aan- en uitkleden, het innemen van medicijnen en het wassen, maar biedt ook een luisterend oor. Het kan verschillende oorzaken hebben dat mensen niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Zo kan het zijn dat je ondersteuning nodig hebt door ouderdomsklachten, of dat je na een medische ingreep specialistische zorg nodig hebt.

 

Persoonlijke aandacht

 

Bij zorg op maat staat persoonlijke aandacht centraal. Je kunt vanuit de eigen woning werken aan een spoedig herstel, op basis van je eigen capaciteiten. Daarnaast ben je niet afhankelijk van zorginstellingen of ziekenhuizen wanneer je kiest voor zorg op maat. De zorg wordt afgestemd op jouw hulpvraag, waarbij rekening wordt gehouden met jouw wensen en behoeften. Niet alleen de gezondheid, maar ook de kwaliteit van leven is zeer belangrijk. Of je nu tijdelijke zorg nodig hebt of langdurig wilt kunnen vertrouwen op professionele zorg op maat.

 

Voor iedere hulpvraag

 

Zorg op maat wordt aangepast op iedere hulpvraag. Het maakt dus niet uit of je alleen hulp nodig hebt bij het aan- en uitkleden, een verzorger nodig hebt om een wond te verzorgen of iemand die je helpt met de persoonlijke verzorging. Voor verpleging, persoonlijke zorg en ondersteuning is zorg op maat een passende oplossing. Je kunt kiezen uit verschillende aanbieders van zorg op maat in Tilburg. Deze hebben doorgaans jarenlange ervaring in de zorg en samen met jou toe naar een zo comfortabel mogelijke situatie waarin jouw herstel en welzijn centraal staat. Dit kan zowel kort- als langdurend zijn. Doorgaans wordt de zorg verzekerd door de zorgverzekeraar. Meer informatie over de vergoedingen kun je opvragen bij jouw zorgverzekeraar.