Sauna thermen

In de sauna kun je een dagje helemaal tot rust komen. In Nederland vind je vele wellnesscentra die zijn uitgerust met verschillende sauna’s, baden, rustruimtes en horecafaciliteiten. Vaak is het mogelijk om een behandeling te boeken waardoor je nog meer geniet van jouw dag naar de sauna thermen. Denk hierbij aan een ontspannende massage of een gezichtsbehandeling. Wist je dat een regelmatig bezoek aan de sauna erg goed is voor de gezondheid?

 

Voordelen sauna bezoek

 

Je lichaam produceert zweet om de overtollige warmte kwijt te raken in de sauna. Hierdoor wordt niet alleen warmte afgevoerd maar ook afvalstoffen. Daarnaast zorgt de hitte ervoor dat diverse lichaamsfuncties worden gestimuleerd. Voor een optimaal effect is het belangrijk dat je de saunaronde volgens de regels doorloopt en achteraf goed afkoelt in een koud dompelbad of onder de koude douche. De warmte zorgt ervoor dat je hart sneller gaat kloppen, wat goed is voor het hart en zorgt voor een betere doorbloeding in het hele lichaam. Daarnaast werkt de saunawarmte ontspannend op je spieren, gewrichten en je geest.

 

Minder stress en betere weerstand

 

De sauna doet bijna iedereen goed. Zwangere vrouwen en mensen met een hoge bloeddruk of suikerziekte kunnen zich het best voor een saunabezoek laten adviseren door de huisarts. Door één keer in de week naar de sauna thermen te gaan verhoog je de natuurlijke weerstand aanzienlijk. Hierdoor worden mensen die regelmatig een dag naar de sauna gaan bijvoorbeeld minder snel verkouden. Ook glijdt stress van je af in de sauna. Niet alleen de warmte is ontspannend maar je kunt hier ook heerlijk bubbelen in één van de baden of een dutje doen in de relaxruimte. Als je het niet prettig vindt om naakt de sauna thermen te bezoeken kun je langskomen tijdens een van de badkledingdagen. Vaak vinden deze maandelijks of wekelijks plaats, zodat iedereen een bezoek kan brengen aan de thermen.

 

Behandelingen en massages

 

Om jouw wellness dag helemaal compleet te maken kun je een behandeling of massage bijboeken. Geniet bijvoorbeeld van een hot stone massage aan het eind van jouw sauna bezoek of gun jezelf een gezichtsbehandeling waardoor je stralend weer naar buiten loopt. Doordat je al helemaal ontspannen bent voelt de behandeling nóg prettiger. Daarnaast kun je vaak ook aandacht besteden aan je voeten en handen bij de pedicure en manicure. Bij verschillende sauna’s is het ook mogelijk om een behandeling te boeken zonder dat je een bezoek brengt aan de sauna.