Wie ben ik.

Mijn naam is Gerda van der Knaap, geboren in het voormalige Nederlands-IndiŽ. De oorlogsjaren heb ik doorgebracht in het Jappenkamp op Java. Na de oorlog, begin januari 1946, ben ik met mijn moeder en broertje in Holland aangekomen. Ik heb mijn vader verloren door het Jappenkamp.

Ik heb altijd in Amsterdam gewoond. Begin 1986 ben ik met mijn man naar Friesland verhuisd, waar ik meer in de natuur leef en waar het nog heerlijk rustig is.

Ik heb een moeilijk leven gehad, hard gewerkt en vond dat ik mij altijd "waar" moest maken.

In 1998 kwam ik in aanraking met Reiki. Ik heb mijn Eerste Graad Reiki gedaan bij Arie Luijerink, volgens het oorspronkelijke Usui Systeem van Natuurlijk Genezen. Daarna ging mijn leven door Reiki erg veranderen. Ik was al naar zoveel lezingen en bijeenkomsten geweest, was zoekende, want volgens mij moest er meer zijn. Er waren zoveel vragen. Van elke lezing neem je wel wat mee, maar ergens bleef er toch dat lege gevoel. Totdat Reiki in mijn leven kwam. Het leek of ik thuiskwam. Dit was het waar ik al zolang naar had gezocht.

Er gebeurde zoveel moois. Omdat het zoveel voor mij deed, wilde ik meer. Ik wilde dichter bij "de Bron" komen en deed de Tweede Graad in 1999 bij Arie Luijerink.

Reiki leerde mij, dat ik mij helemaal niet "waar" hoefde te maken. Dat ik er helemaal mag zijn en goed ben zoals ik ben. Er viel een last van mij af.

Door Reiki ging ik de dingen anders zien, ik leerde begrijpen.

Nadat ik een paar jaar mensen had behandeld, kreeg ik de drang om Reiki Master te willen worden. Ook deze opleiding heb ik bij Arie Luijerink gevolgd. Ik ben tot Reiki Master ingewijd door Arie Luijerink in de traditie van het oorspronkelijke Usui Systeem van Natuurlijk Genezen.

Ik wil heel graag aan mijn cursisten meegeven wat Reiki voor ze kan betekenen, dat je er zoveel mee kunt. Dat je leven door Reiki makkelijker en rustiger wordt. Het heeft mijn leven zo veranderd op fysiek, geestelijk en spiritueel gebied.

Reiki is een groot en liefdevol geschenk. Ik ben nog steeds blij, dat Reiki op mijn pad is gekomen, het heeft mijn leven intens veranderd.

Ik ben niet aangesloten bij een Stichting, Vereniging of een Groep maar dat is geen reden om mij niet strikt te houden aan het oorspronkelijke en zuivere Usui Systeem van Natuurlijk Genezen.

Ik ben opgeleid en ingewijd door Reiki Master Arie Luijerink in het oorspronkelijke Usui Systeem van Natuurlijk Genezen. Bij mijn Inwijding tot Reiki Master heb ik de belofte afgelegd mij te houden aan dit oorspronkelijke en zuivere Usui systeem. Een weg die misschien niet altijd even gemakkelijk zal zijn, maar wel de meest zuivere en die in ieder geval de weg van mijn hart is.
De erkenning als Reiki Master kreeg ik bij de Inwijding.
Reiki is en blijft voor mij een groot wonder. Steeds weer ben ik stil bij het ervaren hiervan.
Een reden te meer mij strikt te houden aan de regels van het Usui systeem, zowel bij het geven van de Reiki cursussen, als bij de Reiki behandelingen.

Ik heb goed en kwaad gekend,
zonde en deugd,
recht en onrecht;
ik heb geoordeeld
en ben geoordeeld;
ik ben door geboorte
en dood gegaan,
vreugde en verdriet,
hemel en hel;
en tenslotte zag ik in,
dat ik in alles ben
en alles in mij is.

Hazrat Inayat Khan