Welkom bij het Reikihuis Friesland van Gerda van der Knaap

Reiki Master volgens het oorspronkelijke

Usui Systeem van Natuurlijk Genezen.

 

Het verhaal van Dr. Mikao Usui en Reiki.

 

Het Japanse woord "Reiki" betekent Universele levensenergie.

Ongeveer 100 jaar geleden heeft Mikao Usui de duizenden jaren oude traditie van natuurlijk genezen, door middel van handoplegging, herontdekt.

Reiki wordt gedefinieerd als de kracht die in alle dingen in de schepping werkzaam is en leeft.

De lettergreep Rei beschrijft het Universele, onbegrensde aspect van deze energie.

Ki, staat voor de vitale levenskracht die door al het leven stroomt.

Usui vroeg zich af hoe het toch mogelijk was dat Buddha, Jezus, Mohammed en zovele anderen door handoplegging konden genezen.

Usui, die Buddhist was, is zich in kloosters in heel oude boeken gaan verdiepen. Hij heeft er zelfs de oude taal Sanskriet voor geleerd. Eindelijk vond hij, na jaren zoekwerk, in 2500 jaar oude Sanskriet-sutra's de sleutels. Vervolgens is Usui 21 dagen op een stille plek in de natuur gaan mediteren. Hij kreeg op de laatste dag een ingeving en wist toen intu´tief wat hij moest doen.

Usui is daarna in arme sloppenwijken mensen gratis gaan behandelen. Hij ging merken, dat deze mensen op een gegeven moment weer in hun oude leventje terug vielen. Zij misten de bereidheid en de verantwoordelijkheid om voor zichzelf te zorgen. Zij kenden het oude vertrouwde en hadden geen zin in die nieuwe verantwoordelijkheid.

Naar aanleiding hiervan is Usui korte cursussen gaan geven, zodat de mensen zichzelf  konden helpen en zijzelf voortaan verantwoordelijk waren voor hun eigen leven.

Reiki is Universele levensenergie, of zoals Takata zegt, het is "Godkracht", die is overal om ons heen, het is in ons. Het is waaruit al het leven ontstaat, het stroomt door ons heen. Zonder deze energie kunnen wij niet leven. Het is niets mysterieus.

Reiki is voor zelfheling en behandelt de hele mens, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel gebied. Reiki zorgt voor het herstel van het zelfgenezend vermogen. Reiki is een volwaardige geneeswijze. Reiki behandelingen zijn geen vervanging van de professionele medische zorg, maar zijn vaak wel een waardevolle aanvulling.

De laatste jaren is Reiki meer in het nieuws. Door de eenvoud en de kracht van deze manier krijgt Reiki steeds meer bekendheid. In diverse landen wordt Reiki in ziekenhuizen als aanvullende behandeling gegeven.